%0 Report %D 2015 %T Kwaliteitsindicatoren voor ziekenhuishygiëne in acute ziekenhuizen: jaarrapport - data 2013 %A Marie-Laurence Lambert %A Boudewijn Catry %K 2013 %K acute ziekenhuizen %K Kwaliteitsindicatoren %K ziekenhuishygiëne %X

Context en inleiding
Het Koninklijk Besluit van 19 juni 2007 betreffende het toezicht op ziekenhuishygiëne bepaalt dat ziekenhuizen verplicht zijn om de kwaliteitsindicatoren met betrekking tot het ziekenhuishygiënebeleid in de instelling te verzamelen. De precieze doelstellingen en de indicatoren zijn in 2011 uitgewerkt door een werkgroep, gecoördineerd door het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV-ISP), waarbij de actoren op het terrein -via platformen voor ziekenhuishygiëne- en de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid (Belgian Antibiotic Policy Coordination Committee, BAPCOC) betrokken zijn.
Er zijn drie doelstellingen vooropgesteld:

De eerste gegevensverzameling is afgerond in januari 2015 (gegevens van 2013). In dit rapport staan de geaggregeerde resultaten in verband met doelstelling 1 alsook een lijst met de naam van de ziekenhuizen en een samenvatting van hun resultaten (scores) in verband met doelstelling 2 (tekstformaat).

%I WIV-ISP %C Brussels, Belgium %P 44 %8 11/2015 %G eng %M NA