Anti-rabiës antilichamentest - Seroneutralisatietest (RFFIT)

Last updated on 5-8-2022 by Lee Mbambu Maswaku

Beschrijving

De aanwezigheid van rabiës neutraliserende antilichamen (minimaal vereiste titer van 0.5 IU/ml) is een vereiste voor te reizen met een huisdier in het kader van het Pet Travel Scheme, de aanwezigheid van deze antilichamen kan bepaald worden aan de hand van een seroneutralisatie test voor rabiës (RFFIT).

Alvorens een reis naar het buitenland te organiseren, is het ten sterkste aangeraden dat de huisdierhouders contact opnemen met de bevoegde autoriteiten van het land van bestemming zodoende op de hoogte te zijn van de recentste richtlijnen. Meer informatie over de wetgeving voor import en export van huisdieren binnen de EU is terug te vinden op volgende website (https://ec.europa.eu/food/animals/movement-pets_en).

Om stalen naar ons laboratorium te verzenden, dient het aanvraagformulier hieronder ingevuld te worden. De aanvragende dierenarts is en blijft verantwoordelijk voor de juistheid van de gecommuniceerde gegevens via het aanvraagformulier.

Indien stalen verzonden worden van buiten de EU, raden wij u aan om de verzendinstructies te volgen beschreven in onderstaand document. De verzender van de stalen is en blijft verantwoordelijk voor zijn zending tot het moment dat deze ontvangen is door het onthaal van Sciensano.

Een seroneutralisatietest (RFFIT) kan niet gebruikt worden als diagnostische test om mogelijke blootstelling of besmetting van een dier te bepalen.
 

Door onvoorziene omstandigheden (tekort aan laboratoriumpersoneel en technische problemen) zijn we genoodzaakt om alle serologische analyses tijdelijk stop te zetten. Het hele team doet zijn uiterste best om de wachttijd tot een minimum te beperken, gelieve rekening te houden met een vertraging van minimaal 5 weken.

Stalen voor diagnostiek zullen steeds met de nodige urgentie worden behandeld en we verwachten voor deze stalen geen vertraging.

Wij excuseren ons voor het ongemak en danken u voor uw begrip.

 

Pathogen info

Pathogen(s): 
Rabiësvirus
Ziekte: 
Rabiës/Hondsdolheid
Diersoort: 
Katachtige
Mustelidae
Hond
Kat

Accreditatie

Is the analysis accredited?

Materials and methods

Material(s): 
Method reference: 
SOP 13/3/58/F

Turnaround time and time slots

Turnaround time: 
7 days
Price: 
62.00 €

Service in charge of the analysis

Contact person(s)

Contact email

Analysis categories

Veterinary

QR code

QR code for this page URL