TY - Generic T1 - Acrylamidegehaltes onder de loep onderzoek naar ongewenste stof in levensmiddelen T2 - VMT FOOD Y1 - 2020 A1 - Philippe Szternfeld AB -

Het Belgische onderzoeksinstituut Sciensano onderzocht levensmiddelen waarvan niet duidelijk was hoe hoog het gehalte acrylamide was. Dit onderzoek, dat gefinancierd werd door de Federale Overheid Dienst Volksgezondheid in BelgiĆ«, helpt om op Europees niveau de risicobeperkende maatregelen te actualiseren en referentiewaarden volledig te maken. De wetenschappelijke data kunnen ook helpen bij de ontwikkeling van wettelijke maximumgehaltes in het kader van Verordening 1881/2006.

 

https://www.vmt.nl/voedselveiligheid-kwaliteit/artikel/2020/11/nieuw-onderzoek-zo-zit-het-met-de-acrylamidegehaltes-in-verschillende-productgroepen-10144283

JF - VMT FOOD PB - VMT FOOD VL - 11 UR - https://www.vmt.nl/voedselveiligheid-kwaliteit/artikel/2020/11/nieuw-onderzoek-zo-zit-het-met-de-acrylamidegehaltes-in-verschillende-productgroepen-10144283 ER -