Wil je een interview over het Europees drugsrapport 2019, schrijf je dan voordien in!

Gepubliceerd op: 
dinsdag, 28 mei 2019
Last updated on 28-5-2019 by Daisy Tysmans

6 juni 2019 publiceert het Europees drugsagentschap (EMCDDA) het Europees drugs rapport 2019. Hierdoor zal onze drugsexperte dr. Lies Gremeaux niet beschikbaar zijn voor interviews op de sites van Sciensano. Samen met de Europese vertegenwoordigers van het EMCDDA, zal dr. Gremeaux aanwezig zijn op de persconferentie in het Berlaymontgebouw om uw vragen over de situatie in België te beantwoorden.
Indien je aanwezig wilt zijn op deze persconferentie en uit eerste hand een overzicht krijgen over de meest recente Europese en Belgische drugscijfers, moet je je voordien inschrijven voor de EMCDDA persconferentie.

Lancering van het Europees drugsrapport 2019

Op 6 juni 2019, publiceert het Europees drugsagentschap (EMCDDA) het Europees drugsrapport 2019 met een persconferentie. Dit rapport wordt vergezeld van 30 landenrapporten die een overzicht bieden van de nationale drugsfenomenen en trends over:

  • drugsgebruik en (volks)gezondheidsproblemen
  • drugbeleid en maatregelen
  • drugsaanbod.

Plan je interview met de drugsexperte van Sciensano

De dag van de publicatie, zal het hoofd van het Belgisch Reitox nationaal focal point, dr. Lies Gremeaux, tevens Sciensano’s drugsexperte, beschikbaar zijn om op vragen van journalisten te antwoorden over de Belgische situatie. Belangrijk: dr. Gremeaux zal niet beschikbaar zijn voor last minute interviews in de gebouwen van Sciensano. Samen met de Europese vertegenwoordigers van het EMCDDA zal zij aanwezig zijn op de persconferentie in het Berlaymontgebouw van de Europese Commissie in Brussel. Wie een interview wil met dr. Gremeaux moet zich dus voordien registreren voor de persconferentie bij de Europese Commissie.

Meer informatie

Meer informatie over de persconferentie en het rapportenpakket op de website van het EMCDDA

contactpersoon: 

QR code

QR code for this page URL