
Résultats de la recherche - 194 results
Surveillance épidémiologique de l'hépatite A en Belgique, 2023-2024
Van Dyck; Géraldine de Muylder; Dieter Van Cauteren Source: (2025) Keywords: Food and Waterborne Diseases (FWD) l'hépatite A Surveillance Abstract: Messages clés • Le nombre de cas d’hépatite ...
Food Consumption in the Brussels Capital Region and the German speaking Community
identification of extreme values. The final section describes the analytical approach used to derive indicators of food group intake and to evaluate adherence to food-based dietary guidelines. Health Topics: ...
Enquête de consommation alimentaire 2022-2023: Consommation alimentaire et adhésion aux recommandations alimentaire en Région Bruxelles-Capitale
Food Consumption Survey 2022-2023 Abstract: L ‘Enquête nationale de consommation alimentaire (FCS) est une enquête transversale visant à recueillir des informations détaillées et quantitatives sur la ...
Enquête de consommation alimentaire 2022-2023: Activité physique et sédentarité en Région de Bruxelles-Capitale
Elien Van Campenhout; Laïla Boulbayem; Isabelle Moyersoen; Nicolas Berger Source: Sciensano, Brussels, Belgium, p.77 (2025) Keywords: activité physique Enquête de consommation alimentaire 2022-2023 Food ...
Enquête de consommation alimentaire 2022-2023: Évaluation des apports en macro- et micronutriments dans la population belge
2022-2023 Food Consumption Survey 2022-2023 micro-macronutriënten micro-macronutrients Micro-macronutriments Voedselconsumptiepeiling 2022-2023 Abstract: L’ Enquête de consommation alimentaire est une enquête ...
Food consumption survey 2022-2023: Summary report on Food consumption and adherence to dietary guidelines in the Belgian population
Belgium eats and adheres to food-based dietary guidelines. It includes results on the habitual consumption of specific food groups and the proportion of the population meeting food-based dietary guidelines ...
Enquête de consommation alimentaire 2022-2023: Rapport de synthèse sur la consommation alimentaire et le respect des recommandations alimentaires dans la population belge
habituelle de plusieurs groupes d’aliments et sur la proportion de la population qui répond aux recommandations alimentaires définies par le Conseil Supérieur de la Santé. Pour les groupes d’aliments peu ...
Metagenomics-based tracing of genetically modified microorganism contaminations in commercial fermentation products
* Source: Food Chemistry: Molecular Sciences, Volume 10 (2025) Keywords: Antimicrobial resistance food enzyme phylogenomics Strain-level deconvolution Abstract: Genetically modified microorganisms (GMM) are ...
FT-IR spectroscopy as a rapid method for Salmonella spp. typing
products are most often implicated, although it can contaminate many food products. Fourier transform (FT- IR) spectroscopy allows for a rapid and cost-effective typing method of this bacterium at the ...
Retrospective surveillance of viable Bacillus cereus group contaminations in commercial food and feed vitamin B2 products sold on the Belgian market using whole-genome sequencing
Kevin Vanneste Source: Frontiers in Microbiology, Volume 14 (2023) Keywords: Bacillus cereus Food Additives riboflavin Surveillance whole-genome sequencing Abstract: Bacillus cereus is a spore-forming ...