Christian Léonard is de nieuwe directeur van Sciensano

Gepubliceerd op: 
dinsdag, 7 januari 2020
Last updated on 7-1-2020 by Lieke Vervoort

Het Belgisch instituut voor gezondheid Sciensano heeft op 1 januari 2020 een nieuw algemeen directeur verwelkomd. Christian Léonard, voordien directeur-generaal ad interim van KCE, het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg, volgt Myriam Sneyers op als hoofd van Sciensano, directeur van Sciensano ad interim sinds 2018.

Christian Léonard zal de taak van Myriam Sneyers voortzetten. Zij richtte het nieuwe instituut mee op in april 2018 en nam de directie van Sciensano op zich tijdens de eerste 2 levensjaren. Het resultaat was de fusie van het voormalige Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid (WIV) en het voormalige Centrum voor Onderzoek in Diergeneeskunde en Agrochemie (CODA). Sciensano brengt meer dan 700 werknemers samen die zich dagelijks inzetten onder het motto ‘levenslang gezond’.  “Sciensano is in goede handen. Ik wil alle medewerkers hartelijk bedanken voor hun betrokkenheid de voorbije jaren”, zegt Myriam Sneyers.  

De heer Léonard heeft 24 jaar ervaring op het gebied van gezondheid en gezondheidszorg en was de voorbije 2 jaar algemeen directeur ad interim van het KCE. “Ik ga met volle moed deze uitdaging aan en kijk ernaar uit om Sciensano verder te laten groeien als een toonaangevend gezondheidsinstituut, zowel op Belgisch als op internationaal niveau. Ik hoop dat elke medewerker zijn kwaliteiten en vaardigheden kan ontwikkelen op wetenschappelijk en operationeel vlak, ongeacht zijn verantwoordelijkheidsniveau en de rol die hij heeft binnen Sciensano”, verzekert Christian Léonard.

 

 

QR code

QR code for this page URL