Sciensano wint de Cisco Belux Innovation Challenge

Gepubliceerd op: 
vrijdag, 24 mei 2019
Last updated on 27-5-2019 by Daisy Tysmans

Sciensano nam recentelijk deel aan een innovatiehackaton. We kaapten er de prijs voor het beste innovatieve idee weg en kregen de financiering om het te ontwikkelen.

Cisco Belux heeft een innovatiehackaton georganiseerd, waaraan een team van informatici en wetenschappers van Sciensano deelnam.

Het doel? Een conreet prototype voorstellen van een innovatief idee dat zowel de ICT als de activiteiten van de organisatie verbetert.

Een jury, van Cisco-vertegenwoordigers en actoren uit de industrie en de onderzoekswereld, selecteerde het meest innovatieve en veelbelovende project. En… het is Sciensano die de uitdaging won! Ons idee? Een oplossing bieden om het wetenschappelijk werk te authenticeren, te traceren en te beveiligen.

Het project zal dus ondersteund en gefinancieerd worden door Cisco Parijs, om een proof of concept te ontwikkelen op basis van het voorgestelde prototype.

Bedankt aan onze collega’s voor hun inzet en deze mooie verwezenlijking die er voor zorgt dat Sciensano nog meer kan innoveren in de gezondheidssector!

Sciensano's team excited to have won the hackaton

QR code

QR code for this page URL