Primaire tabs

Prof. Dr. Marta Romano PhD

Scientist

STUDIE

Afgestudeerd aan de “Université Libre de Bruxelles” (België) met een master in Chemische Wetenschappen in 1998 en een PhD in Toegepaste Biologische Wetenschappen in 2005 aan de “Vrije Universiteit Brussel” (België).

Titel PhD Thesis: “Immunogenicity and prophylactic efficacy of DNA vaccines encoding Mycobacterium tuberculosis culture filtrate antigens evaluated in the murine model of tuberculosis”.

PROFESSIONELE ERVARING / ACTIVITEITEN:

Hoofd van de eenheid „In vivo-modellen” bij Sciensano sinds 2010 (vroegere naam van de eenheid in WIV-ISP: „Host-Pathogen Interactions”).

Deelname aan verschillende internationale samenwerkingsprojecten, zoals RIIP-gefinancierde projecten (ACIP en PTR) of EU-FP-gefinancierde projecten (TBVAC, TBVAC2, NEWTBVAC, TBVAC2020, RABYD-Vax).

Co-promotor van verschillende Master en PhD proefschriften.

Huidige onderzoeksactiviteiten omvatten de studie van immuunrespons en de preklinische ontwikkeling van vaccins in experimentele modellen van rabiës, gele koorts en mycobacteriële infecties, de identificatie en karakterisering van nieuwe antigenen met een vaccinpotentieel, de ontwikkeling van nieuw adjuvans op basis van glycolipiden van de celwand van mycobacteriën, de studie van de invloed van schimmel-geïnduceerde sensibilisatie op de gevoeligheid aan M. tuberculosis.

Auteur of co-auteur van meer dan 30 peer-reviewed publicaties.

Werkt in:

User is not a member of any service.
Lees meer

Contactformulier

Please note that your message will require a validation before being sent to the person. You will receive an email at your address, containing a link for validating your message.

QR code

QR code for this page URL