Het Kankercentrum van Sciensano lanceert zijn eerste podcast

Gepubliceerd op: 
donderdag, 7 maart 2024
Last updated on 12-3-2024 by Lieke Vervoort

Het Kankercentrum van Sciensano heeft het genoegen om de lancering van zijn podcast Beating Cancer Belgium aan te kondigen. Het platform wijdt zich aan kankerpreventie en de strijd tegen kanker in België. De podcast is tot stand gekomen in het kader van de spiegelgroep van het Europe’s Beating Cancer Plan, een nationaal platform gecoördineerd door het Kankercentrum van Sciensano met als doel de Belgische belanghebbende partijen te betrekken bij:

In elke aflevering stellen we één van de thema’s voor waarrond de spiegelgroep werkt.

In onze allereerste aflevering, met de titel Patient Involvement in Policy Making, hadden we het voorrecht om te spreken met Katlijn Sanctorum van de Familial Adenomatous Polyposis Association (FAPA) en Wannes Van Hoof van Sciensano.

In dit diepgaande gesprek verkenden we de uitdagingen van de inzet van patiënten bij het uitstippelen van het gezondheidsbeleid en verdiepten we ons in de strategieën om dit cruciale aspect van de gezondheidszorg te verbeteren.

 

De podcast wordt intern, door het Kankercentrum van Sciensano geproduceerd.

De podcast is beschikbaar op Deezer, SoundCloud en Spotify. Aarzel niet om ernaar te luisteren en je te abonneren zodat je geen enkele uitzending mist!

Gezondheidsonderwerpen: 
contactpersoon: 

QR code

QR code for this page URL