Care4Diabetes voor de deelnemers

Last updated on 29-9-2023 by Marinka Vangenck

Wat is Care4Diabetes?

Het Care4Diabetes-project, geïnspireerd op het Nederlandse ‘Keer Diabetes2 Om’-project van de organisatie Voeding Leeft, is een programma met vier basispijlers:

  • voeding

  • lichaamsbeweging
  • relaxatie
  • en slaap.

In een kleine groep van maximaal 15 deelnemers neem je actief deel aan verschillende workshops en activiteiten onder leiding van een verpleegkundige, diëtist of coach. Het doel is zo goed mogelijk te leren omgaan met je diabetes.

Door deel te nemen aan het Care4Diabetes-project draag je ook bij aan het verbeteren van het onderzoek naar diabetes type 2; tijdens het programma worden bepaalde parameters opgevolgd om de voordelen van het programma voor de deelnemers te evalueren.

Bekijk de video van het programma in Nederland

De mening van professor-endocrinoloog Hanno Pijl: bekijk de video

Is het programma geschikt voor mij?

Ben je tussen de 20 en 80 jaar oud, heb je sedert minder dan zes jaar last van diabetes type 2 en woon je in de buurt van Dinant of Marche-en-Famenne, dan kun je aan het programma deelnemen.

Hoelang duurt het programma?

Het volledige programma strekt zich uit over één jaar, met 5 groepsdagen verspreid over de eerste 6 maanden (waaronder twee opeenvolgende dagen) en een terugkomdag tijdens de twaalfde maand.

Waar vindt het programma plaats?

De sessies vinden plaats ofwel bij RML UOAD in de omgeving van Dinant, ofwel in het Maison du Diabète in Marche-en-Famenne. Het Care4Diabetes-programma wordt in verschillende EU-landen uitgerold en krijgt financiële steun van de Europese Commissie.

Voor meer informatie: neem contact met ons op via e-mail op care4diabetes@sciensano.be of telefonisch:

  • RML UOAD: 0476 96 44 85
  • Maison du Diabète: 084 41 10 00

QR code

QR code for this page URL