Neem deel aan de 4de “POWER TO CARE”-enquête

Gepubliceerd op: 
dinsdag, 21 september 2021
Last updated on 21-9-2021 by Marinka Vangenck

Werk je in de zorg- of welzijnssector? Neem dan deel aan de vierde  POWER TO CARE”-enquête. In deze studie onderzoeken we jouw welzijn en nood aan ondersteuning. We stellen vragen naar stressgerelateerde symptomen (piekeren, slaapproblemen …) en naar sociale steun.

Ik neem deel

Ben je 18 jaar of ouder en woon je in België? Vul dan onze vragenlijst in vóór 4 oktober 2021. Dit duurt maar 15 minuten en jouw deelname maakt echt een verschil.

De vragenlijst is ook beschikbaar in het Frans, Duits en Engels.

Waarom deze enquête?

Het is vandaag overduidelijk dat de druk op zorg- en hulpverleners vaak hoog is. Ze hebben hun kracht nodig en daarom verdienen ze al onze steun. Enkel met kracht kunnen ze zorg dragen. Kracht om elke dag de zorg te geven die hun patiënten, bewoners en familieleden verdienen. Kracht om onder collega’s of lotgenoten zorg te dragen voor elkaar.

Met deze vierde nationale „POWER TO CARE„-enquête wil Sciensano objectieve informatie verzamelen over het welzijn van zorg- en hulpverleners en over hun nood aan ondersteuning. Beleidsmakers en managers kunnen deze informatie gebruiken om door middel van gerichte acties het welzijn te verhogen.

De “POWER TO CARE”-enquête is het vervolg op de ZorgSamen-barometer, waarvan in Vlaanderen 4 edities hebben plaatsgevonden. De resultaten van de derde nationale “POWER TO CARE”-enquête vind je hier.

“Power to Care” is een initiatief van Sciensano en KU Leuven met als partners Zorgnet-Icuro, Steunpunt Geestelijke Gezondheid/Te gek!?, santhea, GIBBIS en UNESSA.

Deel de enquête

We waarderen het als je onze enquête zoveel mogelijk deelt met je collega’s en met vrienden en familie die werken in de zorg- of welzijnssector of mantelzorger zijn (minstens 18 jaar oud en wonend in België).

Op zoek naar inspiratie om goed voor jezelf en collega’s te zorgen?

Zorg- en hulpverleners die nood hebben aan emotionele of psychologische ondersteuning vinden een overzicht van het aanbod en tips op de websites van De ZorgSamen (Vlaanderen), ARTS IN NOOD / MEDECINS EN DIFFICULTE (België),  Trouver du Soutien (Wallonië) en LBSM (Brussel).

Wie neemt het initiatief voor deze studie?

De “POWER TO CARE”-enquête is een initiatief van Sciensano, het Belgisch instituut voor gezondheid en de KU Leuven, onder leiding van de volgende onderzoekers: Bart Peeters, Robrecht De Schreye, Sabine Drieskens, Stefaan Demarest, Kris Vanhaecht, Deborah Seys en Stephan Claes.

Bescherming van je gegevens en je rechten

Deelname is volledig vrijwillig en je kan op elk moment beslissen om jouw deelname stop te zetten. De informatie die je meedeelt via de vragenlijst zal enkel gebruikt worden voor de hierboven vermelde doelstellingen. Sciensano zal deze informatie ook enkel gebruiken om algemene statistieken op te maken. Er kunnen wetenschappelijke publicaties aangemaakt worden op basis van de resultaten van het onderzoek, maar jouw individuele gegevens zullen nooit doorgegeven worden aan derden.

Vragen of klachten over de bescherming van je gegevens?

Indien je hierover vragen hebt, kan je contact opnemen met de verantwoordelijke van de gegevensbescherming bij Sciensano via DPO@sciensano.be of 02/642 51 02. Indien je een klacht hebt over de manier waarop jouw gegevens worden verwerkt, kan je contact opnemen met de Belgische gegevensbeschermingsautoriteit: Drukpersstraat 35, 1000 Brussel — tel.: 02/274 48 00 — e-mail: contact@apd-gba.be.

Als je meer informatie wenst of technische problemen hebt, kan je altijd contact met ons opnemen.

Gezondheidsonderwerpen: 
contactpersoon: 

QR code

QR code for this page URL