Coronavirus

Coronavirussen (CoV) zijn een grote familie van virussen die ziekten veroorzaken, variërend van een verkoudheid tot ernstige ziekten zoals MERS-CoV (Middle East Respiratory Syndrome) en SARS-CoV (Severe Acute Respiratory Syndrome). Coronavirussen zijn zoönitisch, wat betekent dat ze worden overgedragen tussen dieren en mensen. 

Covid-19

Het coronavirus SARS-CoV-2 (voorheen 2019-nCoV genoemd), veroorzaakt de ziekte Covid-19 en is een nieuwe stam die nog niet eerder bij mensen was geïdentificeerd. Het werd voor het eerst gerapporteerd in Wuhan, China, op 31 december 2019, vandaar de oorspronkelijke naam 2019-nCoV. 

De Belgische gezondheidsautoriteiten volgen de uitbraak op de voet. Blijf op de hoogte van de nieuwste informatie en procedures voor:

gezondheidsprofessionals of algemene bevolking of diagnostische of onderzoeklaboratoria 

Bezoek deze pagina’s voor dagelijkse updates. 

Blijf op de hoogte van de meest recente cijfers via het epidemiologisch rapport of onze dynamische grafieken.

Sciensano volgt de epidemiologische situatie van het coronavirus op de voet. We beschrijven de evolutie van de epidemie en beoordelen de gevolgen hiervan op de gezondheid van de Belgische bevolking. Sciensano ondersteunt de gezondheidsautoriteiten bij het opstellen van de procedures voor zorgpersoneel. Daarnaast coördineert Sciensano de Risk Assessment Group (RAG), die het risico inschat en het effect van de maatregelen beoordeelt.

QR code

QR code for this page URL

Contacten

Andere informatiebronnen

Er zijn momenteel geen externe links gekoppeld aan dit gezondheidsthema