Terugblik op de themadag « Joint-efforts for pathogen genomics in public health surveillance »

Gepubliceerd op: 
woensdag, 18 mei 2022
Last updated on 20-5-2022 by Cassandre Dugailliez

Op 4 mei heeft het symposium “Joint-efforts for pathogen genomics in public health surveillance”  met succes plaatsgevonden. In totaal werden 160 deelnemers geregistreerd. 

Dit symposium werd georganiseerd in het kader van het .BE READY project. Het doel van dit project was het uitbouwen van een multidisciplinaire aanpak en de creatie van een netwerk van experten met het oog op de verbetering van de surveillance van infectieziekten, via de inzet van state-of the-art technieken, zoals ‘high-throughput sequencing’. 

Dankzij de hybride aard van het evenement hebben 90 deelnemers online kunnen deelnemen, bijkomend aan de 70 deelnemers die geregistreerd waren voor deelname ter plaatse. Naast wetenschappers uit alle wetenschappelijke directies van Sciensano, was meer dan de helft van de deelnemers afkomstig van nationale of internationale universiteiten, onze zusterinstituten, bevoegde autoriteiten, de Europese Commissie en privé firma’s.

De deelnemers hadden de eer te luisteren naar een presentatie gegeven door Dr. Tim Dallman (Universiteit Utrecht) met betrekking tot de genomische routine surveillance van voedselpathogenen, en naar meerdere presentaties van onderzoekers van Sciensano die betrokken waren in het .BE READY project. 

Hoewel dit evenement de formele afsluiting was van het .BE READY project, zal het zeker niet het einde zijn van de samenwerkingen en innovaties die in gang werden gezet.

Het organiserend comité 
 

  • Dr. Nancy Roosens (coördinator van het .BE READY project, Transversale Activiteiten in Toegepaste Genomica (TAG)) 
  • Dr. Marie-Alice Fraiture (TAG)
  • Dr. Sigrid De Keersmaecker (TAG)
  • Dr. Kevin Vanneste (TAG)
  • Dr. Ann Ruttens (Strategie en Externe Positionering (SEP))

Video’s gemaakt in het kader van het .BE READY project
 

Aarzel niet om deze video’s te delen met je netwerk! 

Nuttige linken 
 

Vragen? Contacteer beready@sciensano.be

QR code

QR code for this page URL