REAL-V - Bestudering van de persoonsgerichtheid van het onderzoek naar de immuunreactie na vaccinatie tegen covid bij de Belgische kankerpopulatie: studie naar de bescherming tegen covid en de veiligheid van vaccins

Last updated on 15-6-2023 by Marie Malingreau
Projectduur:
januari 1, 2022
-
maart 31, 2023

In het kort

Studies waarin de ervaring van patiënten met deelname aan proeven wordt geëvalueerd, zijn schaars. Nochtans zou dit soort evaluatie de opzet en uitvoering van proeven, de werving, het behoud, de betrokkenheid op lange termijn van patiënten bij proeven en in het algemeen de patiëntgerichtheid van proeven kunnen verbeteren. We willen de context van de REAL-V-studie gebruiken om mogelijke factoren te identificeren die in verband staan met de ervaringen van patiënten die hebben deelgenomen aan deze COVID-19-gerelateerde vaccinatieproef. 

Projectbeschrijving

Het verwachte resultaat is mogelijke punten te identificeren voor een Patient Reported Experience Measure (PREM) waarmee de ervaring van patiënten in een proef kan worden gemeten, die in een tweede fase kunnen worden gevalideerd. Om deze punten te bepalen, zullen focusgroepen worden opgezet met patiënten die aan de laatste golf van de REAL-V-studie deelnemen. Tijdens deze groepsinterviews krijgen de deelnemers de aspecten voorgelegd die in de literatuur in verband worden gebracht met positieve en negatieve ervaringen met deelname aan proeven. 

Projectonderzoekers van Sciensano

Diensten die aan dit project werken

Partners

Marc Peeters
Leen De Kort

Financierder

UZA

QR code

QR code for this page URL