Studiedag “gezondheidsinformatie en -beleid”

Last updated on 14-12-2022 by Pierre Daubresse

do, 06/10/2022 - 09:00 tot 16:00

Evenementtype: 
wetenschappelijk evenement
Gesproken ta(a)l(en): 
Engels

Beschrijving

België heeft een rijk gezondheidsinformatielandschap, met waardevolle informatie uit administratieve bronnen (bv. het gebruik van gezondheidszorg, sterfte en doodsoorzaken, sociale zekerheid), evenals bevolkingsonderzoeken en monitoringsystemen. De dienst Levensstijl en chronische ziekten van Sciensano speelt een centrale rol in het Belgische gezondheidsinformatiesysteem. De dienst genereert en valoriseert gezondheidsinformatie om de gezondheidstoestand en de ongelijkheden op het vlak van gezondheid in België te kwantificeren en om de beleidsvorming inzake volksgezondheid te ondersteunen. Via het AHEAD-project, gesteund door Belspo, wil de dienst de zichtbaarheid van het Belgische gezondheidsinformatiesysteem vergroten en de heersende technische, wettelijke en ethische knelpunten identificeren. AHEAD onderzoekt de mogelijkheden om de bestaande gegevens in het Belgische gezondheidsinformatiesysteem te integreren en het gebruik ervan voor wetenschappelijke exploitatie en valorisatie te vergemakkelijken.

Ter ondersteuning van haar missie organiseert de dienst Levensstijl en chronische ziekten van Sciensano een studiedag over gezondheidsinformatie en -beleid. Deze studiedag zal:

  • de sleutelactoren van het Belgische gezondheidsinformatiesysteem samenbrengen
  • de gelegenheid bieden om gemeenschappelijke ontwikkelingen en uitdagingen te bespreken
  • keynote-lezingen combineren met een paneldiscussie
  • voldoende tijd bieden om te netwerken.

Programma

De voertaal is Engels. Je kan dus meer informatie vinden over het programma en de paneldiscussies op de Engelstalige versie van deze webpagina. 

Inschijving 

Schrijf je nu in!

Partners 

 

Dit evenement kadert in de activiteiten van Sciensano op het gebied van: 

Adres

1 Rue Ernest Blerot
Room Storck, first floor
1070 Anderlecht
België

Prijs

Gratuit, mais inscription obligatoire

Contact

Deel dit evenement

6-10-2022

QR code

QR code for this page URL