Primaire tabs

Dr. Ingrid Pelgrims PhD

Wetenschapper

Ingrid Pelgrims werd geboren in Brussel, België, op 7 januari 1985. Na het behalen van een Bachelor in Sociologie aan de ULB (Université Libre de Bruxellles), behaalde ze een master in Public Health and Health Policy (ULB, 2010) en een master in Epidemiologie en Biostatistiek (ULB, 2017). Tussen 2012 en 2018 werkte ze als data-analist voor de NGO „Dokters van de Wereld-BE”, en werkte ze op advocacy projecten rond de toegang tot gezondheidszorg in België. In 2014 schreef ze het „Groene boek over toegang tot gezondheidszorg in België” in samenwerking met INAMI/RIZIV.

In 2018 startte ze bij Sciensano op het NAMED project, binnen de dienst „Risico- en gezondheidsimpactevaluatie”. Het NAMED-project onderzocht in hoeverre de bebouwde en niet-bebouwde omgeving een invloed uitoefenen op het mentale welzijn van de Brusselaars. Van 2019 tot 2023 werkte ze aan het WAIST-project, binnen de dienst „Gezondheidsinformatie”. Het WAIST-project had tot doel de relatieve bijdrage van overgewicht aan niet-overdraagbare ziekten in België te beoordelen.

In 2023 voltooide ze haar doctoraat in statistische data-analyse binnen de afdeling Toegepaste Wiskunde, Computerwetenschappen en Statistiek aan de Universiteit Gent, onder supervisie van Prof. Dr. Stijn Vansteelandt. In 2023 begon ze ook te werken aan het nieuwe BELAIR-POL-project, dat de impact beoordeelt van hypothetische interventiescenario’s gericht op langdurige blootstelling aan luchtvervuiling om multimorbiditeit en mortaliteit in België te verminderen.

In haar onderzoek richtte ze zich op de impact van blootstelling aan luchtvervuiling en overgewicht op niet-overdraagbare ziekten in België, waarbij ze methoden uit het kader van causale inferentie gebruikte om bruikbaar cijfers te leveren voor beleidsmakers. Ze presenteerde haar resultaten op verschillende internationale conferenties, waaronder ISEE in Utrecht, WCPH in Rome en EUPHA in Berlijn.

In 2022 startte ze als assistent-professor binnen de gespecialiseerde Master in methodologie voor volksgezondheid (MPHM) aan de ULB in Brussel.

 

Werkt in:

Lees meer

Contactformulier

Please note that your message will require a validation before being sent to the person. You will receive an email at your address, containing a link for validating your message.

Adres

Elsene
België

QR code

QR code for this page URL