Primaire tabs

Mieke Van Mulders MSc

Wetenschapper

Mieke Van Mulders behaalde in 2014 haar masterdiploma Biomedische Wetenschappen aan de Universiteit Gent. Voor haar major ‘Nutrition and Metabolism’ deed ze onderzoek naar leverfibrose en cirrose. Mieke begon haar carrière als consultant in de life sciences bij verschillende farmaceutische bedrijven. Ze was verantwoordelijk voor verschillende projecten in de afdelingen Regulatory Affairs en Quality Assurance.

Sinds 2017 zet ze zich volledig in voor het RE-Place project, een gezamenlijke onderzoekssamenwerking tussen de Vrije Universiteit Brussel en Sciensano. Mieke was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het RE-Place platform en werkt momenteel aan de verdere optimalisatie ervan. RE-Place biedt een open access database waarin alle beschikbare expertise in België over het gebruik van alternatieve methoden voor dierproeven, ook bekend als ‘New Approach Methodologies’ (NAM’s), wordt verzameld. Het project richt zich op het vergroten van de kennisdeling over NAMs en bevordert samenwerking tussen life sciences sectoren en andere stakeholders.

Mieke is ook nauw betrokken bij de activiteiten van het Belgische ‘Network for Preliminary Assessment of Regulatory Relevance (PARERE)’, dat EURL ECVAM voorziet van upstream input en standpunten over potentiële regelgevingsrelevantie van methoden of benaderingen die worden ingediend voor validatie en/of peer review. Verder is Mieke bestuurslid van BelTox, de Belgische Vereniging voor Toxicologie en Ecotoxicologie, waar ze de communicatiestrategie met de andere stuurgroepleden verbetert. Ze is ook actief lid van de Vlaamse Proefdierencommissie.

Meer informatie op www.RE-Place.be 

Follow us on 

 

 

Werkt in:

Lees meer

Contactformulier

Please note that your message will require a validation before being sent to the person. You will receive an email at your address, containing a link for validating your message.

Adres

Sciensano
Kroonlaan 153, Elsene
1050 Brussels
België

QR code

QR code for this page URL