Florence Buytaers wint de 3e prijs voor de beste mondelinge presentatie over voedselmicrobiologie

Gepubliceerd op: 
vrijdag, 9 september 2022
Last updated on 12-9-2022 by Cassandre Dugailliez

In augustus 2022 vond de 27ste editie van de Food Microbiology Conference (FoodMicro) plaats in Athene, Griekenland. Deze conferentie, georganiseerd door de ICFMH (International committee on Food microbiology and Hygiene), bracht enkele honderden onderzoekers van over de hele wereld live en virtueel samen. Er werden daar verschillende thema’s gepresenteerd, met dit jaar als onderwerp Next Generation Challenges in Food Microbiology

Het is een eer om aan te kondigen één van onze doctoraatsstudenten van Sciensano bij de  laureaten was. Florence Buytaers, werkzaam in de DS ‘Biologische gezondheidsrisico’s’, meer bepaald in de dienst Transversale activiteiten in toegepaste genomica (TAG), ontving de 3e prijs voor de beste mondelinge presentatie over voedselmicrobiologie. De titel van haar presentatie was ‘Shotgun metagenomics as a new, one-step and fast method for strain-level food-borne outbreak investigation’. In haar onderzoek voor de projecten StEQIDEMIC.be en .Be READY werkte ze samen met de diensten Voedselpathogenen en Bacteriële ziekten.

Dankzij deze prijsuitreiking laat het werk uitgevoerd door Florence ons toe om de kwaliteit van en innovatie in ons onderzoek als wetenschappelijk referentieinstituut aan te tonen.

Gezondheidsonderwerpen: 
contactpersoon: 

QR code

QR code for this page URL