Biologische gezondheidsrisico’s

Wetenschappelijk directeur: 

Adviezen en deskundige diensten

Onze wetenschappelijke directie heeft als voornaamste taken de dienstverlening en het formuleren van adviezen van experts. Of ze nu wetenschappelijk of technisch van aard zijn, ze zijn altijd gebaseerd op toegepast onderzoek, een proactieve aanpak en een innovatieve geest. De meeste van onze activiteiten vinden plaats in het kader onder kwaliteitscontrole.

Onze teams bewaken onder andere de kwaliteit van biologische geneesmiddelen voor menselijk en diergeneeskundig gebruik (vaccins en bloedproducten) voordat ze op de markt worden gebracht, en beoordelen en bewaken de kwaliteit van de laboratoria, of evalueren de risico’s verbonden aan het gebruik van genetisch gemodificeerde organismen (ggo’s) en/of pathogenen.

Onze wetenschappelijke directie geeft ook logistieke, technische (beheer van stalen) en wetenschappelijke ondersteuning aan alle wetenschappelijke diensten van Sciensano. De dienst Transversale  activiteiten in Toegepaste Genomica voert analyses uit met behulp van hightechmateriaal en doet onderzoeksactiviteiten. De dienst Healthdata.be ten slotte wil de registratie van gezondheidsgegevens vergemakkelijken en standaardiseren om het onderzoek doeltreffender te maken.

Scientists of this Scientific directorate participate in the following projects

Ongoing projects

Past projects

QR code

QR code for this page URL