Zijne Majesteit de Koning op bezoek bij Sciensano

Gepubliceerd op: 
vrijdag, 13 maart 2020
Last updated on 16-4-2020 by Daisy Tysmans

Op woensdag 11 maart 2020 verwelkomde Sciensano Zijne Majesteit de Koning in het kader van het beheer van COVID-19.

Koning Philippe bezocht, in het gezelschap van Maggie De Block, minister van Volksgezondheid, en vertegenwoordigers van de FOD Volksgezondheid, de Wetenschappelijke directie Infectieziekten mens van Sciensano in het kader van het beheer van COVID-19.

Dit bezoek was een gelegenheid voor de experten van Sciensano en hun partners in het beheer van de crisis om te herinneren aan de impact van het coronavirus en het belang van preventieve maatregelen om de verspreiding van de ziekte in ons land tegen te gaan.

Tijdens deze bijeenkomst bezocht Zijne Majesteit de Koning de laboratoria waar culturen worden geanalyseerd en ontmoette hij de wetenschappers van Sciensano die betrokken zijn bij het crisisbeheer. Er vond een presentatie van het verloop van het beheer van COVID-19 plaats, gevolgd door een toelichting van de epidemiologische opvolging door de Risk Assessment Group (RAG).

Er werden geen handen geschud tijdens het hele bezoek van Zijne Majesteit! Een symbolisch gebaar dat heel belangrijk is in het kader van de bestrijding van COVID-19.

We willen Zijne Majesteit de Koning nogmaals bedanken, voor zijn steun aan onze experten en zijn aanmoediging om de maatregels in het belang van iedereen te respecteren.

 

Credit : Belga image

QR code

QR code for this page URL