Nieuwe uitdagingen binnen de metrologie besproken tijdens IMEKOFOODS

Gepubliceerd op: 
vrijdag, 10 januari 2020
Last updated on 10-1-2020 by Lieke Vervoort

Van maandag 16 tot en met woensdag 18 september vond IMEKOFOODS4 plaats, de 4de ‘International conference for Metrology in Food and Nutrition’ op de satellietlocatie van Sciensano in Tervuren. 100 internationale wetenschappers waren aanwezig op dit driedaags evenement.

 

Nieuwe technologieën en opkomende problemen zorgen voor nieuwe uitdagingen binnen de metrologie (studie van meting) op vlak van standaardisatie, harmonisatie en data-onzekerheden. Bovendien is er een toenemende behoefte aan het delen van gegevens en kennis, waardoor de toepassing van het FAIR-gegevensbeginsel (vindbaar, toegankelijk, uitwisselbaar en herbruikbaar) meer dan ooit belangrijk is.

Tijdens de 4de IMEKOFOODS-conferentie werden metrologische kwesties besproken op het gebied van meting alsook gegevens over voedselkwaliteit, -integriteit, -veiligheid en voeding, met de nadruk op nieuwe technologieën. Deze vormden de basis van het symposiumprogramma.

Sciensano’s wetenschappelijke directie Chemische en fysische gezondheidsrisico’s en Imeko TC 23 verwelkomde meer dan 100 wetenschappers, sponsors en keynotesprekers. Zij wisselden hun wetenschappelijke resultaten en laatste bevindingen uit op het gebied van:

  • voedselkwaliteit,
  • voedselintegriteit,
  • voedselveiligheid,
  • voedseltraceerbaarheid en
  • voeding

Hun abstracts werden in het ‘book of abstracts’ opgenomen.

QR code

QR code for this page URL