Primaire tabs

Dr. Joris Van Loenhout PhD

Scientist

Joris behaalde een BSc in Biologische Wetenschappen, gevolgd door een MSc in Toxicologie en Milieugezondheid, beide aan de Universiteit Utrecht. Van 2007 tot 2014 werkte hij bij de afdeling Milieu en Gezondheid van de GGD Gelderland-Midden. Binnen die functie coördineerde hij verschillende door de EU gefinancierde projecten over milieugezondheidsthema’s en voerde hij ook een onderzoek uit naar de binnentemperatuur in relatie tot de gezondheid van ouderen. In 2010 startte hij zijn promotieonderzoek aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, parallel aan zijn functie bij de GGD. In februari 2015 verdedigde hij met succes zijn proefschrift over de langetermijneffecten van Q-koorts op de gezondheid.

Joris werkte vanaf oktober 2014 bij het Centre for Research on the Epidemiology of Disasters (CRED) binnen UCLouvain. Zijn belangrijkste aandachtsgebied was de impact van natuurrampen op de gezondheid en gezondheidssystemen. Hij richtte zijn onderzoek met name op de menselijke impact van hittegolven en was namens CRED verantwoordelijk voor verschillende door de EU gefinancierde projecten die hierop focusten, namelijk ENHANCE (FP7) en SCORCH (DG ECHO). Sinds 2016 was hij medeverantwoordelijk voor het onderhouden van de internationale rampendatabase EM-DAT, evenals het bijbehorende EM-DAT-project, gefinancierd door USAID. Joris was ook verantwoordelijk voor het aanvragen en uitvoeren van een onderzoek naar de naleving van de COVID-19-maatregelen onder de Belgische bevolking, gefinancierd door Fondation Louvain.

Sinds september 2021 werkt Joris voor Sciensano, waar hij betrokken is bij het beoordelen van de effectiviteit van COVID-19-vaccinatie.

Werkt in:

Lees meer

Contactformulier

Please note that your message will require a validation before being sent to the person. You will receive an email at your address, containing a link for validating your message.

QR code

QR code for this page URL