Inauguratie elektronenmicroscoop

Gepubliceerd op: 
dinsdag, 28 mei 2019
Last updated on 28-5-2019 by Daisy Tysmans

Donderdag 23 mei, werd onze nieuwe analytische elektronenmicroscoop (Talos) ingehuldigd op de satellietlocatie Groeselenberg. Verschillende partners van Sciensano waren aanwezig.

Dankzij deze hoogtechnologische microscoop kunnen we beter de voordelen en gevaren voor de gezondheid evalueren, die gelinkt zijn aan de aanwezigheid van nanodeeltjes in voeding, cosmetica, geneesmiddelen en het milieu. We zijn dus goed gewapend om de toekomstige gezondheidsuitdagingen aan te gaan!

Onze collega’s Jan Mast en Evelyne Verleysen van de dienst Spoorelementen en nanomaterialen en Joris Van Loco Wetenschappelijk Directeur Chemische en fysische gezondheidsrisico’s illustreerden het belang van de Talos microscoop voor de volksgezondheid en voor Sciensano. Enkele stakeholders van Sciensano legden uit hoe deze investering kansen creëert voor toekomstige samenwerking. Deze presentatie werd gevolgd door een demonstratie van de microscoop en feestelijk afgesloten met een receptie.

Bedankt aan onze collega’s die de aankoop en installatie van de microscoop mogelijk hebben gemaakt. Bedankt ook aan de organisatoren van deze inauguratie. En tot slot…veel succes aan zij die de microscoop dagelijks gaan gebruiken ten dienste van de gezondheid!

Meer info of een analyse aanvragen

Gezondheidsonderwerpen: 
contactpersoon: 

QR code

QR code for this page URL