Primaire tabs
ir. Philippe Szternfeld MSc
Scientific Collaborator
Philippe Szternfeld werkt als wetenschappelijke medewerker in de eenheid pesticiden en contaminanten dat deel uit maakt van de dienst organische contaminanten en additieven van Sciensano.
Na het behalen van zijn master bio-ingenieur met een specialisatie chemie en bio-industrie werkte hij kort in de kwaliteitscontrole bij Coca Cola Enterprise. Nadien volgde hij een gespecialiseerde opleiding in chromatografische technieken.
Philippe begon zijn carriere aan het WIV-ISP-IPH (voorganger van Sciensano) in 2013 als wetenschappelijk medewerker in de eenheid pesticiden en contaminanten. Zijn werk bestaat uit het ontwikkelen en valideren van analytische methodes voor de kwantificatie van contaminanten en pesticiden in verschillende voedingswaren. Enkele jaren later verzorgt hij ook het co-management van het nationale referentielabo (NRL) voor pesticiden en contaminanten in voedsel (in samenwerking met de universiteit van Luik). In 2018 begin hij een doctoraat over de blootstelling van de Belgische populatie aan PAKs via voeding.
Zijn expertise is de kwantificatie van pesticiden en contaminanten (acrylamide en PAKS) in verschillende voedingswaren (fruit, groenten, vlees, eieren, melk, granen) door middel van verschillende chromatografische technieken: LC-MSMS, GC-MSMS, HPLC-UV/FLD