Primaire tabs

Dr. ir. An Van den Bossche MSc

Wetenschapper

In 2010, studeerde An Van den Bossche af met grootste onderscheiding aan de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen als Master in de Cel- en genbiotechnologie en kreeg ze de VBI Award voor beste master thesis. Ze kreeg een FWO doctoraatsbeurs toegekend voor het identificeren en karakteriseren van de moleculaire interacties tussen bacteriofagen en het pathogeen Pseudomonas aeruginosa (ter identificatie van nieuwe bacteriofaag-gebaseerde antibacteriële moleculen), aan het labo van Prof. Lavigne (KU Leuven). In 2015, behaalde zij haar doctoraatstitel, waarbij ze delen van haar onderzoek uitvoerde aan de Rutgers University (USA, Prof. K. Severinov) en de Universiteit van Cambridge (UK, Prof. B. Luisi).

In 2015, vervoegde ze de eenheid ‘Antibiotica en Resistentie’ (dienst Bacteriële Ziekten) als onderzoekster. Ze leidt een onderzoeksproject dat een nieuwe diagnostische test ontwikkeld voor de identificatie en het testen van de drugresistentie van Mycobacterium tuberculosis. Haar werk als wetenschappelijk onderzoekster leidde reeds tot verscheidene “peer-reviewed” puclicaties en presentaties op internationale conferenties.

Werkt in:

Lees meer

Contactformulier

Please note that your message will require a validation before being sent to the person. You will receive an email at your address, containing a link for validating your message.

Adres

België

QR code

QR code for this page URL