Primaire tabs

Dr. Vanessa Mathys PhD

Head of the National Reference Laboratory " Mycobacterium"

Sinds 2012, is Dr. Vanessa Mathys hoofd van het Belgische Referentie Laboratorium voor “Tuberculose en Mycobacteriën”, gevestigd binnen Sciensano.

Haar studies omvatten een Master in Biomedische Wetenschappen en een doctoraat in Biomedische en Farmaceutische Wetenschappen, behaald in 2009 (op de studie van resistentiemechanismen tegen anti-tuberculose drugs ontwikkeld door Mycobacterium tuberculosis). In 2009, behaalde ze een certificaat “Laboratory Animal Science”. Sinds 2012 is Vanessa Mathys één van de ondersteunende TB-experts van het ERLN-TB (Europees Referentie Laboratorium Netwerk voor Tuberculose) en het “Nationale Focal Point voor TB Surveillance”.

Als hoofd van het Nationale Referentie Laboratorium voor TB, is ze verantwoordelijk voor de diagnostische activiteiten die gerealiseerd worden onder ISO15189 accreditatie (species-identificatie, drug-gevoeligheid testen, detectie van mutaties betrokken bij resistentie en genotypering), de organisatie van nationale kwaliteitscontroles en de deelname aan internationale kwaliteitscontroles. Ze is ook verantwoordelijk voor de naleving van het kwaliteitsborgingssysteem en de activiteiten in de BSL-3 faciliteiten. Ze neemt deel aan outbreak onderzoeken en is lid van het project “BELTA-TB net” voor de surveillance van multidrugresistente TB in België.

Vanessa Mathys is partner in verschillende onderzoeksprojecten, die hoofdzakelijk de moleculaire resistentiemechanismen tegen anti-tuberculose drugs onderzoeken en de efficiëntie van nieuwe drugs op actieve en latente tuberculose in dierenmodellen (muizen/ratten) evalueren.

Werkt in:

Lees meer Lees meer

Contactformulier

Please note that your message will require a validation before being sent to the person. You will receive an email at your address, containing a link for validating your message.

QR code

QR code for this page URL