Primaire tabs

Dr. Laura Cornelissen DTM&H

Wetenschappelijk Expert

Laura is arts-specialist in de gynaecologie-verloskunde (basisarts KU Leuven 2013 — arts-specialist KU Leuven 2019). Ze heeft in diverse ziekenhuizen gewerkt, waaronder een jaar in een openbaar ziekenhuis in Zuid-Afrika waar ze tevens coördinator was voor een studie van de Wereld Gezondheidsorganisatie rond maternele sepsis. Rond datzelfde onderwerp deed ze onderzoek tijdens haar tijd in aan de London School of Hygiene & Tropical Medicine (MSc in Tropical Medicine & International Health 2017, Prize for Best Student). Ze is gepassioneerd door perinatale gezondheid en volksgezondheid in het algemeen.

Sinds juni 2019 werkt ze voor Sciensano in het departement Epidemiologie van Infectieziekten, waar ze voornamelijk verantwoordelijk is voor het in kaart brengen van mazelen en rubella in België en het opvolgen van de vooruitgang met betrekking tot de eliminatiedoelstellingen.

 

Werkt in:

Lees meer

Contactformulier

Please note that your message will require a validation before being sent to the person. You will receive an email at your address, containing a link for validating your message.

QR code

QR code for this page URL