Overslaan en naar de inhoud gaan
nl
fr
en
Ontdek Sciensano
Over Sciensano
Sciensano in cijfers
Structuur van Sciensano
Contacteer Sciensano
Ons engagement voor kwaliteit, gezondheid, veiligheid en milieu
Partnerschappen
Noodsituatie en interventie
Werken / stage lopen bij Sciensano
Jobs
Waarden en normen
Geschiedenis van Sciensano
Jaarverslag 2022
Expertisedomeinen
Lijst van gezondheidsonderwerpen A-Z
Ziekten en gezondheid in kaart brengen
Diergezondheid
Doeltreffendheid en veiligheid van vaccins, geneesmiddelen en gezondheidsproducten - Kwaliteit van de medische laboratoria
Voedselconsumptie en -veiligheid
Gezondheid en milieu
Kwaliteit van de gezondheidszorg
Onze diensten
Analyse aanvragen
Datacollectie
Externe kwaliteitsevaluatie
Acute gezondheidsbedreigingen
Controle en veiligheidsbeoordeling
Erkenning
Gezondheidsinformatie
Projecten
Rapporten en publicaties
Pershoek
Zoekveld
Zoeken
Home
In the media
In the media
Voedselconsumptie en –veiligheid
In de media
Ons activiteitenrapport van 2022 is online!
Florence Buytaers wint de 3e prijs voor de beste mondelinge presentatie over voedselmicrobiologie
Sciensano in 2021 | Een terugblik op de hoogtepunten via ons interactief verslag!
Internationale uitbraak van salmonellose bij jonge kinderen na consumptie van producten van het merk Kinder
Duidelijke link tussen ongezonde voedselomgevingen rond scholen en gewichtsstatus van kinderen
Sciensano en de belgische universiteiten engageren zich om hun partnerschap te versterken
Project | Hebben micro- en nanoplastics in het milieu effect op onze gezondheid?
Sciensano viert 3-jarig bestaan
Sommige aroma's in e-sigaretten zijn mogelijk gevaarlijk voor de gezondheid
METROFOOD-RI open calls: kosteloos toegang tot voedselveiligheids- en voedselkwaliteitsdiensten
Nutri-Score is volgens Belgen het beste systeem om de voedingswaarde van verpakte voedingsmiddelen te beoordelen
Sciensano werkt in de Europese METROFOOD-Research Infrastructuur mee aan de promotie van hoogkwalitatieve meettechnieken voor voeding
Nieuwe uitdagingen binnen de metrologie besproken tijdens IMEKOFOODS
Minerale olie in levensmiddelen in kaart gebracht
We roken en drinken minder, maar zijn te dik
Acute gastro-enteritis kost de Belgische economie jaarlijks honderden miljoenen euro’s
We nemen te weinig vitamine A en D in via onze voeding
Welke weg moet het One Health onderzoek van het European Joint Programme in slaan?
Voedingsbeleid in EU-landen onder de loep
Koning Filip bezoekt Sciensano
Salmonella bij Ferrero - Reeds 29 salmonella-infecties in België gelinkt aan de Ferrero-fabriek in Aarlen
Consument verleiden tot aankoop gezondere voeding via Nutri-Score kost moeite
Studie beoordeelt en vergelijkt voor het eerst de engagementen en praktijken voor een gezondere voedingsomgeving van de grootste voedingsbedrijven in België
Nieuw advies van het Europees Voedselagentschap over het gebruik van titaniumdioxide als voedingsadditief
Onkruid in de akkerbouw - Neem deel aan de enquête
Netwerkonderbrekingen op 6/3, 13/3 en 3/4
Sciensano als One Health instituut
Ultra-bewerkte voeding financieel aantrekkelijker dan gezonde voeding
Sciensano bestaat vandaag 2 jaar!
EFSA lanceert #EUandMyFood campagne
Gezondheid en milieu
Voedselconsumptie en –veiligheid
Ziekten en gezondheid in kaart brengen
Diergezondheid
Kwaliteit van de gezondheidszorg
Doeltreffendheid en veiligheid van vaccins, geneesmiddelen en gezondheidsproducten - Kwaliteit van de medische laboratoria
QR code